Reiki

Reiki is een Japanse behandelwijze, die is ontwikkeld door Mikao Usui. Hij zag Reiki als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. ‘Rei’ betekent geest of ziel, ‘Ki’ is energie. Reiki wordt ook wel vertaald als ‘universele levensenergie’.

Eigenlijk is Reiki dus de benaming voor de energie, maar tegenwoordig wordt er ook de behandelwijze mee aangeduid.

Een Reikibehandeling kan zowel liggend als zittend plaatsvinden. Je houdt je kleren aan. Ik houd mijn handen op of boven je lichaam en geef de universele levensenergie aan je door. Ik fungeer alleen als doorgever, waardoor het mij zelf geen energie kost. Na de behandeling voel je je ontspannen en ga je doorgaans met een wat zwaar of loom gevoel naar huis. De ontspanning draagt, in combinatie met de betere doorstroming van de levensenergie, bij aan het zelfhelend vermogen van je lichaam.

De kracht van Reiki

Reiki is niet alleen ontspannend voor je lichaam, maar werkt ook balancerend en harmoniserend. Dit uit zich ook op het geestelijke en emotionele vlak. Je zult merken dat thema’s die moeilijk voor je zijn steeds minder energie kosten en dat je meer op jezelf en je intuïtie durft te vertrouwen. Dat gebeurt meestal niet van de ene op de andere dag, het is een groeiproces.

Mensen die ik een aantal keer heb behandeld, geven vaak aan dat ze zich krachtiger, energieker en weerbaarder voelen. Daardoor worden ze zich meer bewust van wat goed voor hen is en gaan ze uiteindelijk andere keuzes maken. 

Geen medische behandeling

Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Toch kan het nooit in de plaats van een medische behandeling worden gegeven. Wel is Reiki bij uitstek geschikt om mensen te ondersteunen tijdens hun genezingsproces. De universele levensenergie bevordert je welbevinden. Dit doet het zowel op het lichamelijke als op het geestelijke vlak, wat je herstel ten goede komt.

Ook als er van genezing geen sprake kan zijn, is Reiki een mooie methode om je kwaltiteit van leven te verbeteren.

Copyright © 2024 geheel/d